Avontuur spelletjes

Ben jij klaar voor een avontuur? Wil jij even helemaal in een andere wereld stappen? Terug in de tijd, of juist een virtuele reis maken? Dan zijn avontuurspellen ongetwijfeld iets voor jou! Bij avontuur games zijn snelheid en behendigheid vaak niet het allerbelangrijkst. Oplossingsgericht denken is juist de sleutel tot succes. Bij de meeste avontuur spelletjes bestuurt de speler een personage waarmee hij op avontuur gaat. Dit personage is meestal een superheld of iemand met buitengewone krachten. Tijdens je avontuur kom je verschillende puzzels tegen in de vorm van een missie. Volbreng deze missie om verder in het spel te komen!

Avontuur spelletjes zijn voor iedereen

Avontuurspellen zijn er voor jong en oud. Meestal worden deze spelletjes gespeeld door mensen die ervan houden zich volledig te verplaatsen in de rol van de personage in de game. Zij gaan helemaal op in het verhaal en zijn dol op het oplossen van raadsels en puzzels. Het voordeel van deze games is dat deze erg gevarieerd zijn waardoor de speler nooit twee keer hetzelfde speelt.

Opkomend genre

Alhoewel de glorietijd van de adventure games alweer jaren is geleden, heeft het genre nooit zijn laatste adem uitgeblazen. Sterker nog, door verbeterde technieken kunnen op vandaag zeer realistische omgevingen worden gecreëerd. Dit heeft de interesse van verschillende uitgevers gewekt waardoor vele 'klassiekers' opnieuw worden uitgegeven en de interesse in avontuur games weer helemaal terug is! Door verbeterde graphics word je veel meer meegenomen in het verhaal en duik je in een echt avontuur. Hierdoor wordt het spelen van deze spellen natuurlijk een stuk aantrekkelijker.

Welk spel is geschikt?

De games zijn beschikbaar in vele soorten en maten. De meeste spellen zijn bedoeld voor de langere termijn. Deze zijn opgebouwd in meerdere levels die je kunt spelen. Het duurt over het algemeen redelijk lang voordat je een avontuurspelletje hebt uitgespeeld. Echter zijn er ook speciale 'mini games' die gespeeld kunnen worden door spelers met iets minder geduld. Belangrijk is om het niveau van bepaalde spellen in de gaten te houden. Het niveau van de spellen kan erg verschillen waardoor sommige van deze spellen erg pittig kunnen zijn voor minder ervaren spelers. Dit komt de beleving van het spel en het plezier natuurlijk niet ten goede.

Fanged Fun 2

Ben jij opzoek naar een leuk spel waarbij het ook nodig is dat je je hersenen moet gebruiken om h

Start het spel!
Classic Street Fighter

Vroeger was het nog niet zo gebruikelijk om met meerdere personen hetzelfde spel te spelen. Daar

Start het spel!
Papa's Donuteria

Hou jij van donuts? Dan is het spelletje Papa's Donuteria vast en zeker iets voor jou! In dit

Start het spel!
Pinball flipperkasten

Hier kun je de meest spannende en uitgebreide pinball machines van het internet vinden. Waarschij

Start het spel!